Contact afdeling Verkoop Vragen over een nieuwe machine? Neem contact op.

CNC Kotterbanken

Voor kotterbewerkingen is een stabiele machine belangrijk. Bendertechniek levert CNC kotterbanken in vrijwel ieder formaat. Mede door de geavanceerde software is het eenvoudig om ook freesbewerkingen uit te voeren. Sinds de oprichting van Bendertechniek in 1966 zijn kottermachines een belangrijk deel van het leveringsprogramma geweest. Wij zijn met de ontwikkelingen van de machines meegegroeid door intensief samen te werken met Juaristi.

Fabriek Juaristi

Juaristi is in 1941 opgericht en gestart met de fabricage van boormachines, plaatwalsen en dieselmotoren. In 1943 werd de eerste tafelkotterbank gebouwd en sindsdien is men zich speciaal gaan toeleggen op de vervaardiging van kotterbanken. Eerst de tafelmodellen, vervolgens de traverserende kolommodellen (1979), daarna de T-bedmodellen (1986). De diverse modellen zijn ook als freesmachine, met verschillende freeskoppen leverbaar. In de splinternieuwe fabriek (10.000 m2) beschikt men over de aller-modernste technische faciliteiten. Veel van de geleverde machines zijn tegenwoordig voorzien van palletwisselsystemen, freeskopwisseling en grote gereedschapwisselaars. Iedere machine wordt geheel naar het eisenpakket van de klant vervaardigd.

CNC kotterbanken.jpg

CNC kotterbanken van Juaristi

In het programma zijn zowel machines met blok, lineaire als hydrostatische geleidingssystemen opgenomen.
Juaristi bouwt ook separate, zware, CNC bestuurde draaitafels, die in de machinebesturing te integreren zijn. Deze draaitafels zijn leverbaar tot een tafelbelasting van max. 100 ton en met tafelafmetingen tot 3000×4000 mm en een langsslag tot 6000 mm.

Wilt u een kotterbank voor uw specifieke toepassing? Dan denken wij graag mee. Want voor vrijwel iedere bewerking vinden wij een oplossing, zodat u een kotterbank aanschaft die nauw aansluit bij uw vraag. Neem contact op met onze vertegenwoordiger of chat live met onze verkoopafdeling voor meer informatie.

Meer informatie over Juaristi CNC kotterbanken vindt u hier