Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Over ons

Body

Met wie doet u eigenlijk zaken als u met Bendertechniek te maken heeft? Wat leveren wij en hoe doen wij dat? En wat is de geschiedenis van Bendertechniek? Wie zijn de personen die bij ons bedrijf werken? U vindt het hier.

Bendertechniek bvba in het kort

Na jarenlang ervaring opgedaan te hebben bij Bendertechniek Nederland, zijn Patrick Vaessen en Paul Kuipers in 2014 gestart met Bendertechniek bvba. Samen hebben zij meer dan 40 jaar ervaring als servicespecialist. Inmiddels heeft Patrick de afdeling verkoop opgepakt en uitgebreid. Paul heeft de servicedienst opgebouwd en bediend met zijn servicemonteurs onze klanten in België. Bendertechniek bvba levert draai-, frees- en slijpmachines voor de verspanende metaal- en kunststofverwerkende industrie. De servicedienst houdt zich bezig met het plaatsen, installeren, onderhouden en repareren van deze machines.

Meer informatie over ons vindt u hieronder.

ContactpersonenHet laatste nieuwsVacatures

Het verleden van Bendertechniek

Bendertechniek is in 1966 opgericht door de heer Bender sr. en zijn vrouw. Onder de naam Technisch Handelsbureau Bender zijn zij freesmachines, van het Italiaanse merk Induma, gaan verkopen. Het leveringsprogramma werd al snel uitgebreid met andere Italiaanse fabrikanten. Er werden medewerkers aangenomen voor verkoop en service. Daarnaast werd het kantoor aan huis in 1975 verruild voor een prachtig nieuw bedrijfspand in Zoeterwoude.

 logo1.jpg

In de jaren 80 kwamen de Italiaanse fabrikanten door de crisis in de problemen. Inmiddels had de heer Bender sr. al een tijd contact met leveranciers uit de Spaanse (Baskenland) machine industrie. Deze fabrieken waren net met een opmars bezig in de Europese machinemarkt. Door hierop in te springen heeft Bendertechniek door kunnen groeien. Niet alleen de firma werd groter, ook de machines. Daarom werd er een nieuw en groter pand gebouwd in Veenendaal, vanwege de centrale ligging in Nederland. In die periode was het leveringsprogramma al uitgebreid met Aziatische fabrikanten (Taiwan en Korea). De servicedienst groeide uit tot een zelfstandig opererende afdeling.

Bender oud.jpg

In 1992 hebben de zonen Gijsbert en Jeroen Bender het bedrijf van hun vader overgenomen. Sindsdien is Bendertechniek verder gegroeid tot de huidige vorm. In 2006 is de firma Elzenga overgenomen en daarbij het dealerschap van het Japanse Matsuura. Andere Japanse fabrikanten zijn inmiddels ook toegevoegd aan het assortiment.

 Bendertechniek.JPG

 

50-jarig bestaan

4 november 2016 heeft Bendertechniek haar 50-jarig bestaan gevierd. Samen met het personeel, maar ook oud-personeel, is stil gestaan bij 50 jaar ondernemen in de verspaningsindustrie. Met elkaar vormt men Bendertechniek, een gezond familiebedrijf met volop ondernemersdrang om nog 50 jaar verder te gaan.

Bender_logo_50jaar_klein_email.jpg