Contact Specifieke wensen? Neem contact op.

Additive Manufacturing

Body

Met Additive Manufacturing, ook wel 3D-printen genoemd, levert Bendertechniek een moderne productietechnologie. Door samen te werken met gerenommeerde leveranciers verzekeren wij ons van de meest kwalitatieve apparaten en toebehoren. Want naast de AM productieapparatuur leveren wij ook de benodigde materialen.

Een stap in de toekomst

Bendertechniek levert al sinds 1966 machines voor de verspanende industrie. Door de jaren heen zijn wij met de nieuwste ontwikkelingen meegegaan. Met de komst van AM zijn wij gaan zoeken naar de beste manier om onze klanten ook in de toekomst te kunnen bedienen. Want hoewel AM geen vervanger zal worden van de conventionele productiemethoden, kan het voor veel bedrijven een logische aanvulling zijn.

Dealerschap EOS, Lithoz, CooksonGold en Gefertec

In 2014 hebben wij het dealerschap van EOS GmbH (Electro Optical Systems) toegekend gekregen. Deze Duitse firma is marktleider op het gebied van AM apparatuur. Ook werken wij samen met het Oostenrijkse Lithoz, die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van keramische materialen. Als toevoeging voor de markt van edelmetalen leveren wij de machine M80. Dit is een EOS machine, ontwikkeld met CooksonGold, bedoeld voor het fabriceren van juwelen. Sinds 2017 vertegenwoordigt Bender AM ook het Duitse Gefertec. Dit merk produceert Additive Manufacturing machines die werken d.m.v. het oplassen van materialen. Vervolgens kan in dezelfde opspanning het model worden nabewerkt d.m.v. een freesbewerking.

Leveren van materiaal

Additive Manufacturing is het toevoegen en samenbrengen van materiaal. Dus moeten de productiemachines gevoed worden met materiaal. Deze kostbare materialen, in overwegend een poedervorm, worden ook door ons geleverd. De verkoop van Additive Manufacturing apparatuur en materialen wordt gedaan door Bender AM (Additive Manufacturing) bv.

Bender Additive Manufacturing BV

Meer informatie over wat AM is en wat Bender AM doet vindt u op de website: www.benderam.nl
Of neem contact op met onze vertegenwoordiger van Bender AM: Henny ten Pas (h.tenpas@benderam.nl).